2024-04-22

В університеті пройшли змагання Всеукраїнського турніру з Кемпо-Карате

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Всеукраїнського турніру з Кемпо-Карате. Вагомі особистісні та спортивні здобутки продемонстрували спортсмени Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

В університеті пройшли змагання Всеукраїнського турніру з Кемпо-Карате

Вже традиційно Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує виступати майданчиком для проведення на надсучасній спортивній базі низки фізкультурно-оздоровчих та спортивних івентів, зокрема змагань Всеукраїнського турніру з Кемпо- Карате. За першість та почесні спортивні нагороди змагалися спортсмени Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

Всеукраїнський турнір з Кемпо-Карате пройшов на спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки ректора, заслуженого працівника освіти України, керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка та президента Міжнародної федерації «Кемпо Карате і Кобудо», володаря кубка світу з Кемпо, чемпіона світу з Кемпо Бориса Сушинського.

Урочистості з нагоди відкриття Всеукраїнського турніру з Кемпо-Карате організатори розпочали з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та Хвилини мовчання.

Масштабний спортивний івент відкрили почесні гості - декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, президент Міжнародної федерації «Кемпо Карате і Кобудо», володар кубка світу з Кемпо, чемпіон світу з Кемпо Борис Сушинський та голова Української Федерації Будо, майстер спорту України міжнародного класу, суддя національної категорії Олег Чернецький.

«Шановні учасники змагань, щиро раді вітати вас на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Висловлюємо слова щирої подяки мужнім захисникам і захисницям, Збройним Силам України за надану кожному з нас унікальну можливість займатися улюбленим спортом, фізичними активностями та проводити наживо масштабні спортивні івенти. Зичимо подальших успіхів, натхнення, жаги до перемоги. Слава Україні!», – привітала присутніх очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко та передала слова вітання від ректора університету, керівника Студентської спортивної спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, професора Володимира Онищенка.

Президент Міжнародної федерації «Кемпо Карате і Кобудо», володар кубка світу з Кемпо, чемпіон Світу з Кемпо Борис Сушинський побажав учасникам змагань залізної витримки, натхнення, феєричних перемог, віри в себе та власні сили.

Подякою Федерації Кемпо Карате і Кобудо України за вагомий внесок у розвиток Кемпо-Карате в Полтавській області та патріотичне виховання молоді нагородили ректора Полтавської політехніки, заслуженого працівника освіти України, керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

Учасники змагалися у 5-ти розділах Кемпо. За результатами турніру золотою призеркою стала команда Харківської області, на другій призовій сходинці опинилася команда Кіровоградської області, а бронзовою призеркою турніру стала команда Черкаської області.

Під час змагань спортсмени зі всієї України мали можливість продемонструвати власну спортивну майстерність, а переможці змагань нагороджені грамотами та медалями турніру.

Нагадаємо, з нагоди Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру у Полтавській політехніці відбувся спортивний Всеукраїнський флешмоб «White card» («Біла картка»).

Нещодавно другокурсник ФФКС Павло Коробов став чемпіоном України з козацького двобою, а спортсмени політехніки стали срібними призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів закладів вищої освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»